Array

Melodia generatiei cu cheia la gat! Acum 30 de ani facea istorie

- Advertisement -

De-a lungul anilor multe filme au excelat in preferintele noastra atat prin povestea pe care acestea o transmiteau dar si prin emotiile transmise de coloana sonora.

„Take My Breath Away” este o melodie scrisă de Giorgio Moroder și Tom Whitlock pentru filmul Top Gun, interpretat de trupa Berlin. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original , precum și Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original din 1986.

Odată ce Giorgio Moroder a scris suportul muzical la ceea ce urma să devină „Take My Breath Away”, liristul Tom Whitlock a scris versurile care urmau sa faca furori. Un demo al cântecului, cântat de un cântăreț pe fundal, a impresionat regizorul Tony Scott și producătorii Jerry Bruckheimer și Don Simpson, care au decis să filmeze mai multe scene romantice între Tom Cruise și Kelly McGillis pentru a prezenta melodia.

- Advertisement -

Cântecul i-a fost oferit pentru prima dată lui The Motels, care mai târziu a lansat demo-ul lor original, care este destul de similar cu versiunea lansată de trupa Berlin, pe albumul lor de compilare Anthologyland.

Whitlock a făcut câteva modificări lirice înainte ca Terri Nunn să înregistreze vocea. Moroder a spus că din toate cantecele pe care le-a avut în cariera sa, acesta il face cel mai mandru.

Videoclipul muzical prezintă scene din filmul Top Gun intermitent cu cântăreața Terri Nunn din trupa Berlin, care interpretează piesa în costume albastre , mergând între avioane într-o baza aeriană (parte a portului Mojave Air & Space) pe timp de noapte.

Bandiții John Crawford și Rob Brill sunt ilustrati cum se relaxează în curte și apoi îl urmează pe Terri. Acest clip video poate fi văzut ocazional în programul VH1 Europe Top 10 Soundtracks. Acest videoclip a fost reluat în ediția din 2004 a Top Gun DVD Collector.