Array

Metoda eficientă pusă în aplicare in Austria, pentru a scăpa de inundatii!

- Advertisement -

Inundațiile au devenit o problemă tot mai frecventă în aceste perioade, de la an la an. Cei mai afectați sunt cei care locuiesc la curte și au casa construită chiar în calea viiturii. În alte cazuri, se întâmplă să nu conteze unde este situată locuința, pentru că apa se extinde și poate afecta pe oricine în cele din urmă.

Locuitorii orășelului Grein, din Austria, s-au confruntat de când se știu cu inundațiile. În fiecare primăvară, străzile și locuințele sunt inundate de apele Dunării, astfel autoritățile au fost nevoite să pună în aplicare un alt plan, pentru a asigura siguranța cetățenilor. Așa că, inginerii au realizat un dig mobil, care este instalat în oraș în fiecare primăvară, rolul său fiind de a nu lăsa apa să inunde locuințele. Deși pare a fi un dig subțire, în realitate el face față cu brio apei.

Interesant este că acest dig se montează în doar câteva ore, pe un zid de beton armat, prevăzut și el cu elemente de hidroizolare. În felul acesta, el face față apelor învolburate ale Dunării.

- Advertisement -

Inundațiile sunt o problemă reală, iar în multe localități din România puhoaiele fac ravagii. Cert este că aceste ziduri mobile de inundații dovedesc faptul că tehnologia poate fi literalmente un colac de salvare.

Nu știu încă dacă aceste sisteme au ajuns și la noi sau dacă vor ajunge vreodată, dar metoda pare eficientă și te scapă de alte costuri pentru reparațiile ulterioare.

- Advertisement -