Array

Morgan Freeman isi transformă ferma de 124 de hectare într-un sanctuar pentru ALBINE pentru a salva planeta

- Advertisement -

În ultimele decenii, agricultorii și oamenii de știință au observat o scădere dramatică a populației de albine din lume. În SUA, numărul de colonii de albine active pe hectar a scăzut cu 90% din 1962. Pierdem albine din cauza schimbărilor climatice, a pesticidelor și a unei reduceri globale a habitatelor lor naturale. Există unii oameni care nu pot sta in tăcere și luptă pentru albine ,încearcandu-le să le revigoreze în orice mod posibil. Actorul celebru Morgan Freeman este unul dintre acești oameni.

Noi admirăm felul în care actorul nostru preferat încearcă să salveze albinele, și iată cum o face.

Morgan Freeman încearcă să oprească reducerea populației de albine, transformând ferma Mississippi într-un paradis al albinelor.

- Advertisement -

Morgan Freeman s-a interesat de apicultură în 2014, când a luat- o ca pe un hobby, ca rezultat al unei pierderi masive a albinelor care s-a întâmplat în SUA. De atunci, Morgan a importat mai mult de 26 de stupi de albine din Arkansas la ferma sa de 124 hectare din Mississippi, care s-a transformat intr-un paradis pentru albinele cu trifoi, magnolii si lavanda in floare.

Morgan Freeman s-a alăturat mișcării globale în sprijinul conservării albinelor și continuă să sporească gradul de conștientizare, spunând oamenilor cât de important este menținerea albinelor în viață. „Există un efort concertat pentru aducerea albinelor pe planetă … Nu ne dăm seama că acestea sunt fundația , cred, a creșterii planetei, a vegetației”, a spus Freeman într-unul din interviurile sale.

De ce este atât de important să ajuți albinele să supraviețuiască?

- Advertisement -

Albinele domestice efectuează aproximativ 80% din polenizarea din lume. Imaginați-vă: o colonie de albine poate poleniza aproximativ 300 de milioane de flori pe zi. Albinele polenizează majoritatea fructelor, fructelor cu coajă lemnoasă și legumelor pe care le consumăm și fără aceste insecte incredibile, oamenii ca specie vor fi pusi pe punctul de a dispărea . Utilizarea pe scară largă a substanțelor chimice, schimbările climatice și reducerea habitatelor naturale ale albinelor determină scăderea populației și este timpul să acționăm împreună și individual.

Fiecare dintre noi poate ajuta să salvăm aceste insecte prețioase.

Pașii majori pentru a lupta împotriva declinului albinelor globale, precum interzicerea pesticidelor care uc1d albine, sunt abordate la nivel înalt, dar există lucruri pe care fiecare dintre noi le poate face. O modalitate eficientă de a revigora populațiile locale de albine este de a planta flori în curțile și grădinile noastre, cum ar fi echinaceea, crocusul, zambilele, calendula și altele.