Array

Munţii Şureanu, un cadru natural de excepţie!

- Advertisement -

Munţii Şureanu, un cadru natural de excepţie! Principalul obiectiv turistic este domeniul schiabil Sureanu, unul dintre cele mai noi domenii pentru ski din România, inaugurat în anul 2009, cu 10 pârtii, 9 dintre acestea fiind omologate, este una dintre zonele potrivite dacă vreţi să vă petreceţi o vacanţă la înălţime. La propriu!  Domeniul se află între Vârful Şureanu (2.059 m altitudine) şi Vârfurile Auşel (1.821 m altitudine) şi Curmătura( 1.650 m altitudine)

1. C4 (Curmatura 4) – medie, 800 m
2. C3 (Curmatura 3) – medie, 650 m
3. C2 (Curmatura 2) – medie, 650 m
4. C1 (Curmatura 1) – usoara, 1700 m
5. S1 (Sureanu 1) – usoara, 600 m
6. S2 (Sureanu 2) – medie, 1200 m
7. A1 – medie, 1650 m
8. A2 – medie, 1430 m,  lungime totala 10 kilometri schiabili.Sureanu_pistemap

Partiile sunt deservite de doua instalatii de teleschi si un telescaun.

Aceste altitudini mari sunt prielnice pârtiilor şi zăpezii, dacă în alte zone zăpada lipseşte cu desăvârşire, în Munţii Şureanu se poate schia foarte bine!Domeniul se află la o distanţă de 82 km de Sebeş traseul de urmat pt a ajunge find : Sebeş – Sugag (30km) – Sugag – Lacul Oasa (35 km), aici se părăseşte traseul Transalpinei mergănd spre dreapta, pe un drum  neasfaltat de 18 km ce trece pe langa Mănăstirea Oasa, prin Luncile Prigoanei şi prin zona numită Poarta Raiului aflată la 2 km de pârtii.s2

- Advertisement -

 Pe domeniul schiabil nu exista zone periculoase din punct de vedere al avalanşelor. In afara domeniului schiabil insă exista astfel de zone, in special zona vârfului Şureanu care este mai abrupt. De aceea este recomandat să rămâneţi în perimetrul domeniului schiabil.

transalpina-ski-sureanu-pe-partie7

Dar Munţii Şureanu nu sunt doar o destinaţie sezonului rece, ci şi una pentru restul anului. Spectaculoşi şi misterioşi munţii din Judeţul Alba situaţi la limita a trei judeţe sunt printre puţinii munţi care nu au avut de suferit atât de mult din cauza activităţilor omului!s3

Printre cele mai remarcante atracţii turistice ai Munţilor Şureanu se numără Cheile Crivadiei, Cheile Băniţei-Dealu Bolii( cu Peştera Bolii), Cheile Taiei şi Cheile Roşiei şi peşterile Ciclovina-Ponorici, Valea Stânii, Şura Mare şi Tecuri.

pestera-bolii1

Această prezentare necesită JavaScript.