Array

Se dau mai multi bani de la stat, marirea e de 53%! Vezi dacă esti pe lista!

- Advertisement -

Romanii vor primi si anul viitor vouchere de vacanta pentru a sprijini turismul in Romania.

„Una dintre cele mai importante masuri ale Guvernului Romaniei va fi mentinuta si in 2019. Fiecare roman, care lucreaza n sistemul de stat, va beneficia si anul viitor de vouchere de vacanta in valoare de 1.450 lei”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, efectele benefice asupra industriei turismului din Romania prin introducerea acestei masuri a determinat Ministerul Turismului sa promoveze la nivelul Guvernului pastrarea voucherelor de vacanta si pentru anul 2019.

1.2 milioane de romani vor primi vouchere de vacanta, fiind incurajati asteel sa isi petreaca concediile in tara. Acestea pot fi utilizate doar la pensiunile si hotelurile din Romania si asigura mancarea, transportul, cazarea si tratamentele suplimentare din diferite statiuni balneare.

- Advertisement -

Guvernul pregateste modificarea unei legi prin care bugetarii vor primi mai multi bani de la stat.

Concret este vorba despre marirea diurnelor care se dau celor aflati in deplasare. Astfel, bugetarii care sunt in delegatii in localitati aflate la o distanta mai mare de 5 kilometri fata de locul de munca primesc incepand cu 1 ianuarie 2019 20 de lei pe zi.

Suma este cu peste 53% fata de cea acordata in prezent. In plus daca angajatul este intr-o delegatie la o distanta mai mare de 50 de kilometri fata de locul de munca se va acorda o alocatie de cazare de 230 de lei pe zi.

Institutia care aproba delegatia are libertatea de a majora aceasta suma cu pana la 50%.

O alta modificare adusa de lege este acordarea de bani angajatilor care se deplaseaza in interes de serviciu cu autoturismul personal.

Astfel, se vor acorda contravaloarea a 7.5 litri de carburant pentru fiecare 100 km parcursi in interes de serviciu.