Array

Sfinxul de pe platoul Munţilor Bucegi!

- Advertisement -

Sfinxul de pe platoul Munţilor Bucegi este un bloc de piatră care datorită eroziunii eoliene, adică a vântului, a format un chip uman, care seamănă izbitor cu Sfinxul egiptean de la Gizeh, de aici şi originea numelui.1280px-SFINX

Platoul Munţilor Bucegi, cu Sfinxul ca element principal, apare şi în 2 filme istorice româneşti şi anume Dacii(1967 – aici fiind locul unde este jertfit fiul regelui dac Decebal, Cotyso) şi în Haiducii lui Şaptecai (1971 – În zona Sfinxului este prins căpetenia de haiduci Anghel Şaptecai, de către căpitanul de arnăuţi Mamulos).

Despre platoul Munţilor Bucegi şi Sfinx se povestesc nişte legende cum că aici ar fii centrul energetic pe care extratereştrii îl foloseau, în apropierea Sfinxului se află o peşteră ce ar strânge mistere energetice deosebite.

Unele spun că sunt naturale, altele că ar fi creaţia omului. Nu puţine sunt mărturiile conform cărora aceste pietre aşezate în vârf de munte emană energii pozitive ce au apărat ţara de cotropitori, iar teoriile cele mai moderne susţin că aceste pietre sunt de origine extraterestră.

- Advertisement -

Aceste legende atrag multe persoane pasionaţi de acest subiect, de energie şi mister. Alte zvonuri spun că tot aici ar exista o mină de uraniu, părăsită, ce nu mai este în funcțiune din al doilea război mondial.

Dacă v-am convins că merită să vizitaţi misteriosul platou trebuie să ştiţi că cea mai uşoară cale de acces către Sfinx este Telecabina Buşteni-Babele, traseu cu o lungime de 4350 m şi străbătut în aproximativ 15 minute, telecabina având capacitatea de 25 persoane.

Telecabina_Babele

Dacă doriţi să v
ă cazaţi, cea mai cunoscută cabană din această zonă este cabana Babele, care are o capacitate de 108 locuri. Din Buşteni traseul către Sfinx este foarte uşor deoarece există o potecă marcată cu un triunghi albastru pe văile  Urlătoarea Mică şi Urlătoarea Mare. Acest traseu este recomandat doar pe timp de vară, dar având în vedere că este un platou rezultă că este un traseu uşor de urmat.