Array

Studiile arată că soții își streseaza soțiile mai mult decât copii, iar motivele sunt destul de grave

- Advertisement -

Femeile căsătorite au mai mult stres decât femeile singure. Ele au o mare încărcătură: muncă, copii și căsătorie. Femeile stresate au mai multe șanse de a suferi de dureri de cap, de oboseală și de furie. Parentajul este chiar stresant. În mod surprinzător, soții contribuie mai mult la stresul soțiilor decât copiii. Potrivit  unui studiu , 46% dintre femei spun că copiii creează mai puțin stres decât soții lor și nu au legătură cu inselatul sau abuzurile.

Trebuie sa recunoastem ca este destul ca femeie sa ai grija de intreaga casa, ca sotul sa fie fericit, copii sa fie in siguranta si intreaga casa sa fie curata si ingrijita.

Un soț se comportă ca un copil în plus.

Adevărul este că bărbații se comportă ca niște copii până la vârsta de 43 de ani . Acest lucru este exprimat nu numai în atitudinea lor frivolă față de anumite aspecte și în comportamentul lor, ci și în interacțiunea cu copiii. „Un coil de 7 ani va avea vârsta de 7 ani. Dar o persoană de 35 de ani, care acționează ca un copil în vârstă de 7 ani, este mai stresantă, deoarece ar trebui să știe ce trebuie sa faca si ce nu „, a spus unul dintre doctri în timpul acestei cercetări.

- Advertisement -

Cel mai adesea, tații se distrează cu copiii lor. Ca o consecință, părinții sunt percepuți ca prieteni, și complice cu idei distractive care permit totul. Mamele sunt mai preocupate de problemele legate de educația, disciplina, sănătatea și dezvoltarea educațională a unui copil. Femeile urmăresc mai mult rutina zilnică a copiilor, le dau instrucțiuni și interzic multe lucruri . Mamele, la rândul lor, par a fi  „polițistul rău”. Aceasta afectează relația cu copiii lor și poate duce la conflicte între părinți înșiși.

  • Soluţie:

Este mai bine să rămânem la unitate. Dacă un părinte interzice ceva pentru un copil, atunci al doilea ar trebui să susțină această decizie. Este necesar să acționăm împreună și să convenim asupra interdicțiilor și permiselor pe care le impun copiilor lor.

De asemenea, este important să împărțiți în mod egal responsabilitatea pentru îngrijirea zilnică a copiilor. Un copil nu este capabil să se alăture echipei de înot, să aleagă vitamine și să facă o întâlnire cu un doctor pe cont propriu, dar tatăl și mama pot. Și aici este locul în care un soț poate să ajute și să-i ușureze sarcina soției. Atunci mamele înșiși se pot opri să se concentreze asupra greșelilor pe care le fac copiii lor, să nu mai încerce să controleze totul și uneori să ia parte la jocurile copiilor lor împreună cu soțul.

Lucrările de uz casnic pe care o femeie le-a devenit copleșitoare.

Un studiu a constatat că una din 5 mame spune că nu are suficient ajutor din partea soțului fiind  o sursă majoră de stres zilnic. Soțiile își petrec mai mult timp pe gospodărie, în timp ce soții își petrec mai mult timp relaxându-se. Datoriile femeilor includ nu numai gătitul și curățarea, ci și plata facturilor, cumpărăturile cu băcănicii și planificarea bugetului. Aceste activități sunt foarte importante pentru structura de sprijin a familiei, dar pot deveni copleșitoare pentru o singură persoană.

- Advertisement -

  • Soluţie:

Cel mai simplu și evident răspuns este că un soț își poate ajuta soția cu treburile casnice. Asemenea responsabilități casnice comune sunt unul dintre motivele cele mai bune pentru o căsătorie de succes.

Ambii soți ar trebui să aprecieze eforturile celuilalt. Orice lucrare este valoros, chiar dacă nu generează venituri. Dacă treburile sunt împărțite la jumătate, acestea se vor face mai repede, iar timpul rămas poate fi petrecut unul cu celălalt.

O femeie se simte vinovată și nu are timp liber.

Având în vedere toate sarcinile soțiilor descrise mai sus, ele pot simți că au o lipsă de timp liber. Mai ales dacă lucrează și cu normă întreagă. Seara, după muncă, trebuie să acorde atenție fiecărui membru al familiei și să-și îndeplinească toate treburile casnice . Acest sentiment duce la  stres temporal . Femeile încearcă să facă totul în timpul alocat 24 de ore, dar din graba pot omite multe lucruri.

Răspunderea pentru copii, soț și o familie se află la femeie, iar ea se poate simți vinovată atunci când ceva nu merge bine .

  • Soluţie:

Pentru ca o soție să nu se streseze din cauza lipsei de timp  soțul poate împărți cu ea nu numai treburile casnice și îngrijirea copilului, ci și responsabilitatea pentru familie ca întreg. Există 2 adulți, nu doar o singură soție. Atunci când soții discută despre probleme, iau decizii împreună și sunt ambii responsabili pentru ei, îi ajută să unească și să rezolve multe probleme.

- Advertisement -

Femeile își pot dezvolta abilitățile de gestionare a timpului. Amintiți-vă că stresul poate duce la divorț și poate avea un efect negativ asupra sănătății. Prin urmare, este important să încercați cele mai bune eforturi pentru a crea mai puțin stres în viața familiei iubite.