Array

Top 10 cele mai mici țări din lume despre care nu știați ca exista

- Advertisement -

Există peste 200 de țări in lume și suntem siguri că ați auzit de fiecare dintre ele cel puțin o dată. Dar există state și teritorii pe planeta noastră de care niciodată nu am știut că au existat. Acestea ocupă o zonă super mică, iar unele dintre ele sunt locuite de doar câteva familii.

Palau

Republica Palau este o țară insulară formată din peste 300 de insule de diferite mărimi. Palau este unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ: pădurile sale tropicale sunt pline de plante și păsări unice, iar apele sale teritoriale sunt populate de 130 de specii de rechini amenințatori. Dar cea mai remarcabilă priveliște din țară este lacul , cu peste 2 milioane de meduze în el.

- Advertisement -

Niue

Saint Kitts and Nevis

Statul este format din două insule: Saint Kitts și Nevis. Una dintre principalele surse de venit este programul de cetățenie economică care permite oricui are cel puțin 250 000 de dolari să investească în industria locală de zahăr și să obțină astfel statutul de cetățean al Sf. Kitts. O altă modalitate de obținere a cetățeniei este de a achiziționa o proprietate în valoare de cel puțin 400.000 de dolari pe oricare dintre cele două insule.

Principatul râului Hutt

- Advertisement -

Principatul Râului Hutt este o micronă situată în provincia cu același nume din Australia. A fost înființată de Leonard Casley, care și-a declarat ferma ca fiind un stat nou și independent. Deși țara nu este recunoscută de niciun stat, ea are totuși o monedă proprie, ștampile și pașapoarte. În diferite părți ale principatului, turiștii pot vedea busturile Alteței Sale Regale, Printul Leonard I al lui Hutt.

Tuvalu

Tuvalu este una dintre cele mai mici și mai sărace țări din lume. Situația economică a statului mic ar putea fi și mai dezastruoasă dacă nu ar fi fost acordat lui Tuvalu domeniul .tv , care anual aduce milioane de dolari în bugetul țării.

Nauru

Principatul Seborga

- Advertisement -

Această micronație pe teritoriul Italiei este condusă de Sa Marcello I. Principatul Seborga este de fapt un sat cu același nume, lângă granița cu Franța. Statul nerecunoscut are o armată care cuprinde trei persoane: ministrul apărării și doi polițiști de frontieră.

Republica Molossia

Autoproclamata Republică Molossia este o micronație fondată de Kevin Baugh, aflată în Nevada, Statele Unite ale Americii. Populația sa este formată din domnul Baugh, familia sa, 3 câini, 1 pisică și 1 iepure. Molossia are propriul său imn național, emblema națională și steagul național. Ea emite propriile pașapoarte și chiar are un program spațial. În mai 2017, Republica a împlinit 40 de ani.

Suita militară suverană a Maltei

În afară de orașul Vatican, există un alt stat mic pe teritoriul Romei, numit Ordinul militar suveran al Maltei. Suprafața sa este de 0.012 km și ocupă trei clădiri, dintre care două sunt situate în Roma și a treia pe insula Malta. Țara are propria monedă, ștampile, site-ul web , numere de mașini și pașapoarte.

Principatul Sealand

Starea nerecunoscută a Sealand este o platformă maritimă situată la 6 mile de coasta Marii Britanii. Sealand este guvernat de un rege autoproclamat, iar oricine poate deveni un conte, baron sau chiar un duce: se poate cumpăra un titlu nobil pentru câteva sute de lire sterline de pe site-ul statului.